Rozhodli jste se pro zakázkovou výrobu kuchyňské linky a přemýšlíte, jaká zvolit dvířka – nejvíce pohledovou část z celé sestavy? Níže naleznete přehled nejčastějších materiálů, které v naší výrobě LINEA spol. s r. o. používáme.

Materiál kuchyňských dvířekFoto: Michal Protivanský

Lakovaná dvířka

Základ tvoří MDF deska, která se lakuje na odstín ze vzorkovníku RAL nebo NCS. Deska může být hladká nebo profilovaná s různým rádiusem na hranách. Do desky lze zafrézovat i madlo. Lakovat lze do lesku, matu i polomatu.

Dýhovaná dvířka

Základem je MDF nebo DTD, na které je nalisovaná dýha (nejčastěji dřevěná, může být i kamenná). Dýhu lze volit z různých dřevin, s různou kresbou, lze ji mořit a lakovat do matu, lesku atd. V naší dýhárně vám sestavíme i speciální kombinace.

Dvířka z masivu

Tato dvířka jsou vyrobena ze spárovky, což je přesně deska sestavená z dřevěných přířezů a následně spojená. Volit lze různé dřeviny a stejně jako u dýhy mořit, lakovat nebo i voskovat. Dvířka umíme drásané, opalovaná i jinak speciálně upravovaná.

Dvířka s laminátem

Vysokotlaký laminát (HPL) je velmi odolný tenký materiál, který se nejčastěji používá na pracovní desky. Lze jej však nalisovat na MDF, DTD či překližku a použít na dvířka, která jsou pak velmi odolná. Přesný typ laminátu se volí ze vzorkovníků – na výběr jsou uni barvy, dekory dřeva, kamene, betonu a další. Lamináty si lisujeme přímo u nás ve výrobě.
 (Pracujeme se značkami Egger, Kronospan, Formica, Unilin Evola, SM’art, Abet laminati, Polyrey, Fundermax a další)

Dvířka z lamino desky (LTD)

Lamino patří mezi nejdostupnější materiál, ze kterého se vyrábí také nábytkové korpusy. V tomto případě se stejně jako u vysokotlakého laminátu (HPL) vybírá ze vzorkovníků od výrobců materiálu. Hrany se řeší pomocí ABS, které ladí s dekorem lamina nebo lze použít kontrastní.

Dvířka z biodesky

Méně častá jsou dvířka z biodesky, což je třívrstvá deska z masivního dřeva, která má dobrou rozměrovou stabilitu. Je možné volit různé dřeviny nebo desku také odýhovat.

Fóliovaná dvířka

Základem těchto dvířek je MDF deska, která je potažena pevnou fólií i přes hrany. Kvalita dvířek se odvíjí od kvality fólie. Barvy a dekory fólií jsou na výběr od různých dodavatelů, stejně jako různé profilování. Vybrat lze unibarvy, dekory dřeva a imitace různých materiálů v lesklé či matné podobě.

Při řešení vašeho projektu vám s  přesným výběrem vám rádi pomůžeme při konzultaci v projekčním studiu a ukážeme různé vzorky a detaily. Stačí si domluvit schůzku.